Voor de OORschot Podcast werd ik geïnterviewd door Ignace Schoot over het boek Roedel. We spraken over de levens van straathonden in Bosnië, over de geschiedschrijving van zwermen en roedels, over Elias Canetti, en over de blik op de stoeptegels van Den Haag.

Op 8 december vond er in De Balie een thema-avond plaats over de heruitgave van Massa en macht van Elias Canetti (Bij uitgeverij Athenaeum-Polak en van Gennep in samenwerking met De Groene Amsterdammer).

Ik las op deze avond een tekst voor – “De mens is een metamorfosebeest”, over dierwordingen bij Elias Canetti.

Andere sprekers waren Casper Thomas, Rinske Hillen, Patrick van Veen en Anne Meffert. De bijeenkomst werd geleid door Rokhaya Seck.

Voor de Squadcast van TivoliVredenburg werd ik geïnterviewd door Peter Bijl en Norman Kapoyos over mijn onderzoek naar de optredens van Urban Dance Squad in Belgrado, in 1996, vlak voor de opstanden uitbraken tegen het Milosevic-regime. De reconstructie en het essay zijn eerder gepubliceerd op de website van Front (geweldige website over alternatieve muziek).

Collage van beelden ter promotie van het boek “Roedel – een alternatieve geschiedenis van Joegoslavië”. (Beeld uitzoomen, GELUID aanzetten!)

Muziek: Erica Roozendaal. Cover art: Arianna Vairo.

Afbeeldingen bevatten o.a. de muurschilderingen van Krsto Hegedusic in het herdenkingscentrum van de slag bij Sutjeska, in Tjentiste (Bosnië-Herzegovina).

LET OP: Nederlandse ondertiteling beschikbaar via YouTube settings.

Gesprek 0p 24 maart 2021 met Jan Mon voor Opium (Radio 4). We spraken over de Europese ordening, natiestaten, Elias Canetti, en de Balkan.

Met muziek van Felix Lajko en David Orlowsky.

Trejler-video Vidovnjaci (December 2020).

English subtitles available via YouTube (Settings –> Subtitles –> English)

Presentation in Concert Hall Kolarac (Belgrade) of the book Vidovnjaci (Seers). There were presentations and reflections by Jelica Novakovic (translator), Lutz Lucic (translator), Mila Vojinovic (translator), Prof. Nemanja Radulovic (Philological Faculty, Belgrade) and Prof. Slobodan Markovic (Faculty of Political Sciences, Belgrade), and Guido van Hengel (author).

The presentation is in Serbian and Croatian.

Interview Kulturni Dnevnik (RTS).

Interview op het Stripfestival ComicCon in Kragujevac met Boris Stanic en Guido van Hengel (2015).

Interview Nieuwsuur (2018) over de
honderdjarige herdenking van de
wapenstilstand van 1918.

In november 2018, over de eeuw-herdenkingen van de wapenstilstand. Interview bij Nieuwsuur.

In 2016 maakte Eenvandaag een uitzending over moordcomplotten, met ruime aandacht voor de moord op Franz Ferdinand. Ik geef toelichting op de dynamiek van moordcomplotten aan de hand van Gavrilo Princip, de Jong Bosnische beweging, Franz Ferdinand, en de Europese machtspolitiek van vlak voor de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog.