Voor de OORschot Podcast werd ik geïnterviewd door Ignace Schoot over het boek Roedel. We spraken over de levens van straathonden in Bosnië, over de geschiedschrijving van zwermen en roedels, over Elias Canetti, en over de blik op de stoeptegels van Den Haag.

De podcast geeft een uitstekende introductie op het boek.

Je kunt de podcast luisteren door op het PLAY-icoontje links te klikken, of de OORschot podcast op te zoeken in Spotify, Apple, google podcasts, of wat voor app dan ook.

Collage van beelden ter promotie van het boek “Roedel – een alternatieve geschiedenis van Joegoslavië”. (Beeld uitzoomen, geluid aanzetten!)

——————–

Muziek: Erica Roozendaal. Cover art: Arianna Vairo.

Afbeeldingen bevatten o.a. de muurschilderingen van Krsto Hegedusic in het herdenkingscentrum van de slag bij Sutjeska, in Tjentiste (Bosnië-Herzegovina).

(Nederlandse ondertiteling beschikbaar via YouTube settings).

Het gesprek bij Radio 4 (NPO) kun je HIER naluisteren.

Gesprek 0p 24 maart met Jan Mon voor Opium (Radio 4). We spraken over de Europese ordening, natiestaten, Elias Canetti, en de Balkan.

Met muziek van Felix Lajko en David Orlowsky.

Je kunt het interview hier naluisteren.

Op 20 maart was ik te gast bij “Met het Oog op Morgen”. In het interview vertelde ik over de betekenis van het boek, Tito’s poedels, en de opruiming van de honden in Istanbul in 1910.

De presentatie van het boek “Roedel” op 26 maart 2021 in Scheltema Boekhandel (Amsterdam). Een gesprek met Florentijn van Rootselaar.
Erica Roozendaal (accordeon) droeg bij met een improvisatie en een Roemeense traditional.

Trejler-video Vidovnjaci (December 2020).

English subtitles available via YouTube (Settings –> Subtitles –> English)

Presentation in Concert Hall Kolarac (Belgrade) of the book Vidovnjaci (Seers). There were presentations and reflections by Jelica Novakovic (translator), Lutz Lucic (translator), Mila Vojinovic (translator), Prof. Nemanja Radulovic (Philological Faculty, Belgrade) and Prof. Slobodan Markovic (Faculty of Political Sciences, Belgrade), and Guido van Hengel (author).

The presentation is in Serbian and Croatian.

Klikken op de foto voor een link naar YouTube.

Prezentacija knjige na RTS (Radio Televizija Srbija) – Jutarnji Program.

Interview met Huibert Crijns (collectiebeheerder Koninklijke Bibliotheek) en Guido van Hengel (samensteller Eerste Wereldoorlogkrant) over het project “Eerste Wereldoorlogkranten”. In 2014, 2015 en 2018 gaf Veen Magazines een serie kranten uit waarin we het nieuws van honderd jaar geleden brachten, alsof het vandaag was. (2018)

Luister naar interview NPO 1
75-jaar-vrijheid – Eerste wereldoorlog

In 2018 was ik van 2 tot 4 ‘s nachts te gast bij Nachtkijkers (Radio 1) om te vertellen over de Europese herdenkingen van WOI. Presentatie Martijn Grimmius.

Interview op het Stripfestival ComicCon in Kragujevac met Boris Stanic en Guido van Hengel (2015).

Interview Nieuwsuur (2018) over de
honderdjarige herdenking van de
wapenstilstand van 1918.

In november 2018, over de eeuw-herdenkingen van de wapenstilstand. Interview bij Nieuwsuur.